RAD Studio 10.3.2リリース!詳細はこちら

お得なキャンペーン情報はこちら

Een nieuwe enquête bracht aan het licht dat 85% van de Windows-ontwikkelaars ook gevraagd wordt mobiele apps te ontwikkelen en dat 95% een meerwaarde ziet in het gebruik van een gemeenschappelijke broncode voor desktop en mobiele toepassingen

BRUSSEL/AMSTERDAM – 11 september 2013 – Embarcadero Technologies, een vooraanstaande leverancier van softwareoplossingen voor de ontwikkeling van applicaties en databases, maakte vandaag bekend dat het bedrijf RAD Studio XE5 op de markt brengt. RAD Studio XE5 is een ontwikkelingspakket voor applicaties die met meerdere talen, op meerdere toestellen en met meerdere databases werken, en dat nu ook ondersteuning van Android en iOS biedt. RAD Studio XE5 is de enige oplossing op de markt met een native, op CPU uitvoerbare code die op de vier belangrijkste computerplatforms gebruikt kan worden – Android, iOS, Windows en OS X – terwijl toch maar één codebasis, één team en één schema beheerd moet worden. En dat zonder de kwaliteit, de verbindingsmogelijkheden of de prestaties van de app te beperken.

RAD Studio XE5 stelt gebruikers in staat om native apps voor PC's, tabletcomputers en smartphones te creëren en die snel bij de app stores en bedrijven te krijgen. Native apps draaien direct op de hardware van het toestel zonder beschrijvende of interpreterende niveaus, zodat ontwikkelaars de eindgebruikers een maximaal bedieningsgemak kunnen bieden. Uit een nieuwe enquête door Dimensional Research die vandaag vrijgegeven werd, blijkt dat terwijl 85% van de Windows-ontwikkelaars opdrachten krijgt om mobiele apps te ontwikkelen en 85% de voorkeur aan native apps geeft, slechts 17% van mening is dat ze native mobiele apps voor twee of meer platforms kunnen leveren.

“We hebben RAD Studio XE5 ontworpen om die situatie te veranderen en om ontwikkelaars in staat te stellen om met één enkele codebasis snel native apps samen te stellen die op uiteenlopende toestellen een groot gebruiksgemak bieden,” zei Michael Swindell, senior vice president bij Embarcadero, bevoegd voor de producten. “De grootste uitdaging waarmee softwarebedrijven vandaag te maken krijgen, is hoe ze het best hun producten op verschillende toestellen aanbieden – en dat terwijl de lijst met toestellen almaar langer wordt. Met RAD Studio XE5 kunnen ontwikkelaars nu native apps voor Android, iOS, Windows en OS X-toestellen creëren – en dat veel sneller en goedkoper dan met andere oplossingen.”

Voordelen van RAD Studio XE5:

Ondersteuning van native Android en iOS
Gebruikers kunnen nu native Android en iOS apps voor smartphone en tabletcomputers ontwikkelen, voor de grootste mobiele markten ter wereld dus. Het platform maakt daarnaast ook de toegang mogelijk tot gemeenschappelijke sensoren en diensten van mobiele toestellen, plus het gebruik van zowel gegevens in het toestel of de cloud als van bedrijfsgegevens.

Een codebasis, een team
Ontwikkelingsteams kunnen nu met de standaardprogrammeertalen C++ of Delphi in één stap zowel prototypes als native apps voor uiteenlopende toestellen ontwikkelen. Dat betekent dat er per platform geen ontwikkelingsteam nodig is en dat voor die teams geen verschillende projecten, schema’s, budgetten, instrumenten, talen en bibliotheken beheerd moeten worden.


Multi-Device Application Platform
RAD Studio XE5 bezit alle ingrediënten voor een MDAP (Multi-Device Application Platform – applicatieplatform voor uiteenlopende toestellen). De nieuwe ondersteuning van REST-clients maakt het gemakkelijk om op gelijk welke REST-dienst aan te sluiten, met inbegrip van sociale netwerken, MBaaS, betaaldiensten, opslag, enz. Het is het ideale platform – zowel binnen het bedrijf als in de cloud – om bedrijfsgegevens en diensten in apps te integreren. Ontwikkelaars kunnen nu BYOD-opdrachten binnen bedrijven aanpakken en garanderen dat hun apps niet alleen op verschillende toestellen draaien, maar dat ze ook verschillende backend-services, zowel binnen de firewall van het bedrijf als in de cloud, ondersteunen.

Wat de klanten zeggen
"Met RAD Studio hebben we een iPad app ontwikkeld als toegangssysteem voor het grootste familiepark in Australië," zei Werner Weiss, CEO van IWAASS OG. “Nu ontwikkelen we een oplossing voor verkooppunten die voor Windows, Mac, iOS en ook Android geschikt is. Zonder de RAD Studio omgeving zouden we dit ontwikkelingsniveau nooit kunnen halen. En wat echt belangrijk is, onze klanten zijn blij met onze oplossingen!”

Beschikbaarheid
RAD Studio XE5, Delphi XE5 en C++Builder XE5 zijn vanaf nu beschikbaar bij Embarcadero en bij de partners van het bedrijf. Bezoek de online store van Embarcadero op app-development-tools-store voor prijsinformatie, met inbegrip van upgradekortingen voor geregistreerde gebruikers van de versie 2010 of recentere versies. Om een gratis testversie te downloaden, gaat u naar http://www.embarcadero.com/products/rad-studio/downloads.

Over RAD Studio
RAD Studio XE5 van Embarcadero® is een programma waarmee ontwikkelaars native apps voor pc’s, tabletcomputers en smartphones kunnen ontwikkelen en die snel aan app stores en bedrijven kunnen leveren. RAD Studio omvat de bekroonde Delphi, C++Builder en HTML5 Builder ontwikkelomgevingen. Bijkomende informatie over RAD Studio vindt u op: http://www.embarcadero.com/products/rad-studio.

Over Embarcadero Technologies
Embarcadero Technologies, Inc. is een vooraanstaande leverancier van bekroonde tools voor applicatieontwikkelaars en database-experts, waarmee die vlot systemen kunnen ontwerpen en bouwen en die systemen beter kunnen laten draaien, ongeacht het platform of de programmeertaal. Negentig bedrijven uit de Fortune 100 en een actieve gemeenschap van meer dan drie miljoen gebruikers in de hele wereld stellen hun vertrouwen in de producten van Embarcadero om hun productiviteit te verhogen, om hun kosten te verminderen, om het beheer van veranderingen en het naleven daarvan te vereenvoudigen, en om innovatie te versnellen. Embarcadero, dat in 1993 opgericht is en zijn hoofdzetel in San Francisco heeft, telt vestigingen in de hele wereld. www.embarcadero.com

# # #
Contactpersonen voor de pers:
Martina Prinz
Embarcadero Senior EMEA Marketing Manager
このメールアドレスはスパムボットから保護されています。閲覧するにはJavaScriptを有効にする必要があります。
Peak Com
+32 (0)2 454 55 55
このメールアドレスはスパムボットから保護されています。閲覧するにはJavaScriptを有効にする必要があります。