InterBase 2020 is here! Learn more

RAD Studio 10.3.2 is now available! Learn more

Looking for Discounts? Visit our Special Offers page

Renew your Update Subscription license now Read more

  • 85% moet uit strategische overwegingen apps voor draagbare toestellen ontwikkelen
  • een overweldigende 95% van de respondenten wil erg graag een gemeenschappelijke broncode voor desktop en mobiele toepassingen
  • 85% is van mening dat native apps het grootste gebruiksgemak op draagbare toestellen bieden

BRUSSEL/AMSTERDAM – 11 september 2013 – Een internationaal onderzoek in opdracht van Embarcadero Technologies, een vooraanstaande leverancier van softwareoplossingen voor de ontwikkeling van applicaties en databases, bracht aan het licht dat een meerderheid van Windows-ontwikkelaars gevraagd wordt om mobiele apps te ontwikkelen. Tegelijkertijd bleek uit het onderzoek dat die stap bemoeilijkt wordt door de kosten en de complexiteit die voortvloeien uit de eis om apps voor verschillende platforms te ontwikkelen.

De enquête die door Dimensional Research uitgevoerd werd en waarbij 1337 Windows-ontwikkelaars van over de hele wereld ondervraagd werden, toonde een groeiende kloof tussen de stijgende interesse voor mobiele apps en het gebrek aan instrumenten om die te ontwikkelen.

“Deze onafhankelijke, wereldwijde enquête bij mensen die applicaties ontwikkelen, bevestigt de grote uitdagingen waarmee ze geconfronteerd worden wanneer deskstop apps naar mobiele apps omgebouwd moeten worden,” zei Tony de la Lama, senior vice president bij Embarcadero Technologies en bevoegd voor marketing en O&O. “De ontwikkelaars vertelden ons dat ze bestaande desktop apps moeten ondersteunen en dat ze die tegelijkertijd voor mobiele toepassingen beschikbaar moeten maken. RAD Studio XE5 dat een complete ondersteuning biedt om apps voor Android, iOS, Windows en OS X te ontwikkelen, stelt ontwikkelaars nu in staat om voor die strategische platforms eenvoudige en gebruiksvriendelijke native apps met een hoog prestatieniveau te ontwikkelen.”

Belangrijkste bevindingen van het rapport:
Een overgrote meerderheid van Windows-ontwikkelaars moet mobiele apps toevoegen aan hun strategie om apps te ontwikkelen

  • 85% van de respondenten krijgt opdrachten voor mobiele apps
  • 99% zegt dat de bestaande apps ondersteund moeten blijven worden

Android is het platform waar bij Windows-ontwikkelaars de grootste vraag naar is

  • bij 83% van de vragen voor mobiele apps is de ondersteuning van Android een vereiste

HTML5 en JavaScript zijn niet de beste oplossing voor mobiele apps

  • 85% van de respondenten zegt dat native apps het best zijn voor de eindgebruikers
  • 74% van wie HTML5 en JavaScript gebruikt had, heeft moeilijkheden gekend

“Windows-ontwikkelaars zien een duidelijke noodzaak om hun ruime ervaring met de ontwikkeling van applicaties ook bij mobiele applicaties te kunnen gebruiken,” zei Diane Hagglund, senior researcher bij Dimensional Research. “De bestaande ontwikkelingsmogelijkheden echter beperken de eindgebruiker of resulteren in een dure en complexe ontwikkeling van native apps voor uiteenlopende platforms. De Windows-ontwikkelaars hebben duidelijk behoefte aan betere mogelijkheden.”

Om een infografiek m.b.t. de enquête of het volledig verslag te downloaden, gaat u naar: http://forms.embarcadero.com/13Q3RADSurveyWhitepaper

De toegepaste enquêtemethode
Windows-ontwikkelaars uit de hele wereld werden uitgenodigd om aan een meertalige, online enquête deel te nemen. Ze kregen een reeks van vragen over de vraag naar mobiele applicaties, over hun ervaring met het ontwikkelen van apps, en over de moeilijkheden daarbij. In totaal vulden 1137 respondenten de enquête in. Allemaal hadden ze ervaring met de ontwikkeling van Windows-applicaties.

Over Dimensional Research
Dimensional Research voert praktisch marketingonderzoek uit om technologiebedrijven te helpen betere bedrijfsbeslissingen te nemen. Onze onderzoekers zijn technologie-experts en begrijpen hoe IT-bedrijven en -afdelingen werken. We voeren kwalitatief onderzoek uit om een duidelijk inzicht in de dynamiek van de klanten en de markten te bieden. Meer informatie vindt u op www.dimensionalresearch.com.

Over Embarcadero Technologies
Embarcadero Technologies, Inc. is een vooraanstaande leverancier van bekroonde tools voor applicatieontwikkelaars en database-experts, waarmee die vlot systemen kunnen ontwerpen en bouwen en die systemen beter kunnen laten draaien, ongeacht het platform of de programmeertaal. Negentig bedrijven uit de Fortune 100 en een actieve gemeenschap van meer dan drie miljoen gebruikers in de hele wereld stellen hun vertrouwen in de producten van Embarcadero om hun productiviteit te verhogen, om hun kosten te verminderen, om het beheer van veranderingen en het naleven daarvan te vereenvoudigen, en om innovatie te versnellen. Embarcadero, dat in 1993 opgericht is en zijn hoofdzetel in San Francisco heeft, telt vestigingen in de hele wereld. www.embarcadero.com

# # #
Contactpersoon voor de pers:
Martina Prinz
Embarcadero Senior EMEA Marketing Manager
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Chris Decroix
Peak Com
+32 (0)2 454 55 55
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.